Monday, July 23, 2007

Kolmas p2ev. Saabumine Hanoisse.

Lend Hanoisse oli syndmustevaene, kedagi kusagil kinni ei peetud, maha ei l88dud ja paljaks ei varastatud. Kogu l6bu hakkas pihta alles Hanoi lennujaamas, kus meile oli lippudega vastu tuldud. Lipud anti meile. Esiteks olid Heiki ja Nikolai k2tte saanud oma kadunud kotid, seda 6igupoolest juba Bangkokis. Aga igatahes l2ks tasakaaluks katki Mart Abeli koti ratas ja Mart l2ks ses asjus raha n6udma. L2ksime v2ravatest l2bi ja meid ootasid juba ees meie giid ja kompanii. Giidi nimi on Huyen, h22ldada tuleks pigemalt nagu hy22n, mitte hui-en. Vist. Oli v2ga s6bralik ja inglise keel oli kah h2sti suus (v2hemalt tailastega v6rreldes). Tegime pilte ja suhtlesime niisama ja ootasime Marti ja taiwanlasi. Mart tuli. Siis ootasime kreeklasi. Nood yritasid vist alles kohapeal endale viisasid hankida. Kui Huyen s6pradega sai teada Rauno vanuse, sai temast otsekohe Rahva Lemmik - nii noor ja juba IMOl!. Ega meid, k2nde, ka t2helepanuta j2etud, vestlusteemasid ikka oli. Siis me ootasime uuesti taiwanlasi. R22kisime ilmast, sellest, et kohapeal on 38 kraadi aga Eestis ilmselt jahedam. Siis ootasime uuesti kreeklasi. L6puks tehti saalomonlik otsus ja me jagasime bussi taiwanlaste JA kreeklastega. V2lis6hk on ka siin ysna tappev, aga nagu Taiski, on siingi tsiviliseeritud kohtades konditsioneer. Bussi peal saime yldinfot ajakava ja muu taolise kohta. Selgus, et Mart ja v6istkond lahutatakse kohe alguses 2ra. Kysis veel, ega tema k2es midagi meile kuuluvat pole. Nummert leidis, et lippu on vaja, aga muu kohta tundus, et k6ik on meie k2es.

Hotellis oli v2ike sahmerdamine tubadega, aga need saime ikka ysna ruttu k2tte. K2isin kiirelt dushi all ja siis s88mas. Toitlustus oli rootsi laua ja kes-ees-see-mees ja kes-hiljas-j22b-see-ilma-j22b p6him6ttel, valik ka ysna v2ike. Ilmselt on tegu kommunistliku paradiisi k6rvaln2huga.Naasime oma tubadesse ja avastasin, et midagi oli siiski Mardi k2tte j22nud - nimelt mu kohvriluku v6ti. V2ikese keele r22kimisel on teatavaid boonuseid - nimelt v6isin ma sydamerahus ilma yldist syndsust rikkumata valjuh22lselt vanduda. 6nneks tuli komveerand tunni p2rast Mart ja p22stis p2eva. Varsti sain k2tte ka hunniku kola, mida IMO meile pakkus, kuigi Huyen oliv2itnud, et me ei saa midagi. Numert ja Nikolai l2ksid linna peale laiama, min a tegin pisut ylesandeid ja tukastasin pisut, ja naug hiljem selgus, tegid sedasama ka Rauno ja Heiki, selle vahega, et mina olin enne 6htus88ki yleval ja sain ka seda maitsta, aga nemad magasid selle sydamerahuga maha. (me ajasime nad korra yles ja informeerisime, aga nad keerasid ainult teise kylje ja magasid edasi. J2relikult on sydametunnistus puhas)
Nummert ja Nikolai olid seks ajaks tagasi ja netis. Selgus, et nad olid politseinikust, kes valvas, et keegi hotelli territooriumilt ei v2ljuks, m88da hiilinud ja yritanud kusagilt panka rahavhetuseks leida, hoone , mille nad leidsid tagasi tulles yles hotelli tagant, suletuna.
6htul kaotas Nummert oma mobiili ja edasised m2lestused on t2is une- ja ylesannetesegast h2mu.

(Toomas)

No comments: